Dit betekent de Ghanese dans van Depay en Frimpong

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 14:39
08 jun. 2024, 09:19
Jeremie Frimpong, Memphis Depay, Oranje, Nederlands elftal
© IMAGO - Jeremie Frimpong (links) en Memphis Depay.

Jeremie Frimpong en Memphis Depay hebben een goede klik. Laatstgenoemde maakte op aangeven van de rechtsbuiten donderdagavond de openingstreffer in het oefenduel met Canada (4-0). De aanvallers van het Nederlands elftal vierden de treffer met een bijzondere Ghanese dans.

Frimpong en Depay vormden samen met spits Brian Brobbey de voorhoede tegen Canada. Het drietal heeft Ghanese roots. Bij de openingsgoal kwam die connectie tussen de twee buitenspelers op een bijzondere manier tot uiting. Samen voerden ze een dansje uit Ghana op. Het duo had de act van tevoren niet afgesproken, zo onthulde Depay na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS. "Ik verraste hem, maar hij wist gelijk wat hij moest doen. Hopelijk scoren we veel, dan doen we hem misschien wel vaker", aldus de aanvaller van Atlético Madrid tegenover ESPN.

Dit betekent de Ghanese dans van Depay en Frimpong

Frimpong onthulde voor de camera’s dat Depay op trainingen ook al eens zo heeft gedanst. Nu zag hij de moves niet direct aankomen, geeft de verdediger annex middenvelder van Bayer Leverkusen toe. "Maar volgens mij deed ik het wel aardig. Ik ben geen mindere danser dan Memphis, dat is zeker." Frimpong en Depay bewogen na het doelpunt hun handen en staken daarbij hun vingers op. De dansbewegingen maken onderdeel uit van de 'Kete'. Het opsteken van de middel- en voorvinger, in combinatie met de bewegingen, betekent 'goed gedaan'.

Lees ook: Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Na afloop was de bijzondere band tussen de twee internationals ook goed te zien. Toen Frimpong in de mixed zone van stadion De Kuip een interview gaf, zei Depay in het voorbijgaan ‘Take care’ tegen zijn vriend, zo schrijft Nu.nl. De rechtsbuiten antwoordde daarna lachend met: ‘Bye, G’. Frimpong geeft zijn interviews nog steeds in het Engels. Hij verhuisde in zijn jeugd naar Manchester en beheerst het Engels het beste. Binnenkort hoopt de international in het Nederlands zijn interviews te doen.

Lees ook: Bart Verbruggen bedankt voor bijnaam van Valentijn Driessen

De KNVB deelde na afloop beelden van Frimpong in de kleedkamer van Oranje. “Ik ben blij met de overwinning en ook het doelpunt van Memphis. Hij is Allen Iverson!”, doelde de veelzijdige rechtspoot op voormalig NBA-basketballer, die bekend stond om zijn zweetband. Depay speelde donderdag ook met een opvallende haarband.