Hulshoff niet naar EK en wordt vervangen door Dwight Lodeweges

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 mei 2024, 10:43
14 mei 2024, 11:08
© IMAGO

Dwight Lodeweges vervangt Sipke Hulshoff per direct in de technische staf van het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB dinsdagmorgen. Hulshoff stopt als assistent-bondscoach en alles wijst erop dat hij met Arne Slot meegaat naar Liverpool.

Hulshoff was sinds 1 januari 2023 de rechterhand van Koeman. Hij combineerde zijn functie als assistent-bondscoach met zijn dagelijkse werkzaamheden voor Feyenoord. In Rotterdam was hij eerst werkzaam als hoofdtrainer van Feyenoord Onder 21, en is hij sinds 2022 de assistent-trainer van Slot.

Dwight Lodeweges gaat als assistent-bondscoach naar het EK

Lodeweges was in de eerste periode van Koeman ook al zijn assistent en bleef dat ook onder Frank de Boer. Het in Canada geboren staflid maakte tot en met het EK 2021 deel uit van de technische staf van Oranje. Na het vertrek van De Boer had hij het Nederlands elftal twee wedstrijden als interim-bondscoach onder zijn hoede. Daarna ging hij kortstondig aan de slag als assistent-trainer bij PEC Zwolle en later werd hij hoofdtrainer bij amateurclubs VVOP én VVOG, en maakte hij één maand deel uit van de raad van commissarissen van sc Heerenveen.

Lees ook: Youri Mulder: ‘Hij is niet goed genoeg voor Oranje’

In het verleden was Lodeweges ook trainer bij clubs als (toen nog) FC Zwolle, FC Groningen, NEC en sc Heerenveen. Zijn laatste trainersklus dateert uit 2023, toen hij werd aangesteld als assistent van John Heitinga bij Ajax. Tegenwoordig is hij wel als vrijwilliger betrokken bij PEC Zwolle, waar hij hoofdcoach Johnny Jansen bijstaat.

In Duitsland bestaat de staf van het Nederlands elftal uit Koeman, zijn broer Erwin Koeman, Dwight Lodeweges, Michael Reiziger, Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen (keeperstrainer).

Op 16 juni begint in Duitsland voor Nederland het EK met een groepswedstrijd tegen Polen. In de aanloop naar het toernooi speelt Oranje ook nog twee oefenwedstrijden. Op 6 juni is Canada de tegenstander en vier dagen later staat een confrontatie met IJsland op het programma.