Stekelenburg vangt vertraagde Koeman op: ‘Ik ga een hele rare vraag stellen’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
10 jul. 2024, 06:25
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© NOS - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman maakt zich niet druk na de verstoorde voorbereiding op Nederland - Engeland op het EK in Duitsland. Omdat de trein van Wolfsburg naar Dortmund niet reed door een stremming op het traject – er zou een vogel zijn aangereden – vertrok Oranje dinsdag later dan gepland richting de speelstad.

De spelers zouden om 16.00 uur in de trein zitten, maar moesten uiteindelijk in de avond om 20.20 uur het vliegtuig nemen. Na aankomst in het hotel in Dortmund stond Koeman verslaggever Jeroen Stekelenburg van de NOS te woord. Hij spreekt ondanks de gebeurtenissen van een ‘prima dag’. “We zijn op tijd hier. Het is een hele korte reis geweest. Uiteindelijk korter dan dat het zou zijn met de trein”, vertelde Koeman.

Artikel gaat verder onder video

Nederland maakt zich op voor clash met Engeland op EK

“De spelers waren nog niet weg van het hotel. De spelers hebben twee of tweeënhalf uur kunnen rusten, wat ze anders in de trein hadden moeten doen. Dus uiteindelijk denk ik dat het zelfs beter is om op deze wijze hier in Dortmund aan te komen.” Koeman kreeg daarna de vraag of de stoom uit zijn oren kwam. “Nee, totaal niet. Daar ben ik relaxed in. Ik weet dat we zeer capabele mensen hebben die direct schakelen.”

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

“Het is anders als je daar zit en je moet daar wachten. De spelers hebben kunnen rusten in het hotel, dus het was geen enkel probleem. Dit zal niet van invloed zijn op de wedstrijd.” Stekelenburg wil daarna weten wat er precies misging: “Ik ga een hele rare vraag stellen, waarvan ik niet dacht dat ik hem ooit zou stellen. Wat voor dier was het?”

Lees ook: KNVB maakt datum huldiging Oranje bekend bij EK-winst

Koeman antwoordde: “Volgens mij was het een vogel. Wat ik begrepen heb, had iemand het over een vogel. Vreemd, maar helaas. Het is goed zo. Dit is overmacht en we kunnen er niks aan doen. Dit heeft totaal geen invloed op de wedstrijd tegen Engeland.” De winnaar van Nederland - Engeland speelt komende zondag om 21.00 uur tegen Spanje, dat dinsdagavond met 2-1 te sterk was voor Frankrijk.

Wie gaat de finale halen, Nederland of Engeland?

84.7%

15.3%

5235 stemmen

Lees meer over:

Ronald Koeman Oranje