Theo Hernández kijkt vooruit naar weerzien met ‘aartsvijand’ Denzel Dumfries

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
15 jun. 2024, 17:41
16 jun. 2024, 08:45
AC Milan, Internazionale, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO/Mee Met Oranje - Theo Hernández (links) en Denzel Dumfries (rechts)

Theo Hernández denkt niet dat een nieuwe ontmoeting met Denzel Dumfries, de linksback van Oranje, meteen uitmondt tot een ruzie. Afgelopen seizoen kregen de verdedigers van AC Milan en Inter het met elkaar aan de stok en op 21 juni staat een pikant weerzien op het programma: Nederland - Frankrijk.

Tijdens de kampioenswedstrijd in Italië tussen AC Milan en Inter werden de linksbacks in de slotfase van het veld gestuurd na een onderling akkefietje. De verdediger van Oranje nam vervolgens tijdens de huldiging van de landskampioen ‘revanche’. Hij hield een opvallend spandoek omhoog waarop hij Hernández een hak zette.

Theo Hernández verwacht geen problemen bij weerzien met Denzel Dumfries

Op het spandoek hield Dumfries, afgebeeld met een honkbalknuppel in de hand, de aangelijnde Hernández vast. De linksback van AC Milan werd afgebeeld als een hond, een persiflage op een afbeelding uit het videospel Grand Theft Auto. De Oranje-international werd daarna gestraft door de Italiaanse voetbalbond. De linksback kreeg een boete van 4.000 euro en zijn club moest hetzelfde bedrag betalen. De Italiaanse voetbalbond FIGC sprak in een persbericht over 'respectloos en beledigend gedrag' richting Hernández.

Lees meer: Van der Vaart voorspelt in welke fase Oranje gaat stranden op EK

Dumfries ging na zijn actie op Instagram door het stof. "Tijdens de parade hield ik een spandoek omhoog met daarop een ongepast beeld. Ik ben een speler die houdt van rivaliteit in het voetbal, het is een cruciaal onderdeel van elk spel. Ik realiseer me dat het vasthouden van het doek een beoordelingsfout van mijn kant was en dat het helemaal niet slim was", zo schreef hij.

Lees meer: Memphis Depay verrast met opvallend detail op zijn nieuwe hoofdband

Hernández heeft inmiddels een punt achter de gebeurtenissen gezet en gooide tijdens een persmoment van het Franse nationale elftal geen olie op het vuur. "Ik blijf rustig", aldus de international. "Er is veel rivaliteit tussen Inter en AC Milan. Wat er die dag gebeurde... het maakt deel uit van de dingen die gebeuren. Ik ben kalm. Als ik hem zie, zeg ik hallo, er is geen enkel probleem", zo schrijft het Franse RMC Sport.

Lees meer: Theo Janssen geen fan van verrassing in opstelling Oranje tegen Polen

Twee jaar geleden pakte Hernández zelf een rode kaart na een stevige tackle van achteren op de enkels van Dumfries. De verdediger is normaal gesproken de eerste linksback van Frankrijk, maar het is twijfelachtig of hij de groepswedstrijd tegen Oranje haalt. Hij raakte in de oefenwedstrijd tegen Canada (0-0) geblesseerd aan zijn knie en verliet woensdag voortijdig het trainingsveld.