Vertrek van Arne Slot kan Koeman en Oranje probleem bezorgen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 mei 2024, 15:19
07 mei 2024, 15:39
© IMAGO

Ronald Koeman moet het tijdens het EK wellicht doen zonder zijn rechterhand Sipke Hulshoff. De assistent-bondscoach combineert zijn functie namelijk met zijn dagelijkse werkzaamheden voor Feyenoord. Als Arne Slot de overstap naar Liverpool maakt, komt het staflid voor een keuze te staan: mee naar Duitsland, of mee naar Engeland.

De 49-jarige Hulshoff is sinds 1 januari 2023 de rechterhand van Koeman bij het Nederlands elftal. In Rotterdam was hij eerst werkzaam als hoofdtrainer van Feyenoord Onder 21, en is hij sinds 2022 de assistent-trainer van Slot. In De Kuip beschikt hij nog over een contract tot de zomer van 2025, maar lijken ze hem deze zomer al kwijt te raken. Na het vertrek van Jürgen Klopp moet de staf van Liverpool grotendeels worden vervangen. Het is nog niet bekend of de Engelse club akkoord gaat met een eventuele dubbelfunctie.

Wie moet Hulshoff vervangen bij Oranje?

“Als je moet kiezen, dan kun je niet anders dan met Slot meegaan naar Liverpool”, zo zei journalist Maarten Wijffels maandagavond in het televisieprogramma Voetbalpraat van ESPN. De verslaggever vergeleek de situatie met die van Kees van Wonderen in 2019. “Die ging toen ook vlak voor een groot toernooi weg.” De huidige coach van sc Heerenveen vertrok destijds ook als assistent-trainer van Koeman bij Oranje. Hij maakte die keuze omdat ‘zijn werkzaamheden niet overeenkwamen met zijn persoonlijke ambities als trainer’. Vervolgens begon hij als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles, waarmee hij in zijn eerste seizoen naar de Eredivisie promoveerde.

Lees ook: Kenneth Perez geeft Ronald Koeman merkwaardig advies over Frenkie de Jong

Hans Kraay jr. zei eerder al bij ESPN dat Hulshoff geliefd is door de spelers van Oranje. Toch was Kenneth Perez er nog niet over uit of een eventueel vertrek van het staflid een groot gemis is voor het Nederlands elftal. Wijffels wees echter op de belangrijke rol die de assistent heeft binnen de ploeg. “Hij is de veldtrainer en zou in juni tweeënhalve week aan de slag gaan met de speelwijze voor het EK. Daar is nog niet veel van gekomen, omdat er blessures waren.”