De wedstrijden in de Nations League

Max Max
13 aug. 2020, 09:18
04 sep. 2020, 15:25
© IMAGO

Het Nederlands elftal kende geen slechte loting voor de groepsfase van de Nations League. De ploeg van onze bondscoach Ronald Koeman treft Italië, Bosnië-Herzegovina en Polen in de groepsfase van de tweede editie van de Nations League.

Het programma van Oranje in de Nations League

Oranje speelt de duels in de nations league in de maanden september , oktober en november van 2020. Het programma ziet er als volgt uit:

4 september: Nederland - Polen

7 september: Nederland - Italië

11 oktober: Bosnië en Herzegovina - Nederland

14 oktober: Italië - Nederland

15 november: Nederland - Bosnië en Herzegovina

18 november: Polen - Nederland

De overige poules

Groep A2 bestaat uit Engeland, België, Denemarken en IJsland. In Groep A3 zitten Portugal, Frankrijk, Zweden en Kroatië, en Groep A4 bestaat uit Zwitserland, Spanje, Oekraïne en Duitsland.

De loting van de Nations League

Vorig jaar werd Amsterdam geloot voor de tweede editie van de Nations League. Er zijn vier divisies waarin de 55 landen verdeeld worden. Er zullen weer tickets verdiend kunnen worden voor de play-offs.

Het grootste verschil met de vorige editie is de grootte van de groepen. De zestien landen per divisie worden onderverdeeld in vier groepen van vier, de vorige keer waren er poules van drie.

De winnaars van de vier poules in de A-divisie plaatsen zich voor de 'Final Four', het eindtoernooi dat in september of oktober 2021 gespeeld wordt. Daarnaast is er opnieuw het promotie- en degradatiebeleid, waarin de nummers laatst van plek wisselen met de groepswinnaars uit lagere groepen.

Wat valt er te winnen voor het WK 2022?

Voor het WK van 2022 plaatsen de tien groepswinnaars in de WK-kwalificaties zich rechtstreeks. De drie andere Europese tickets gaan naar de winnaars van de play-offs.

Daarvoor plaatsen zich twaalf landen: de nummers 2 van de WK-kwalificatie en de twee beste groepswinnaars van de Nations League (mits niet rechtstreeks geplaatst via WK-kwalificatie). Er zijn in de play-offs drie WK-tickets te verdienen.