Kraay junior tipt controversiële naam als vervanger van Frenkie de Jong

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 jun. 2024, 06:30
11 jun. 2024, 10:01
Hans Kraay junior tijdens een uitzending van ESPN
© ESPN - Hans Kraay junior tijdens een uitzending van ESPN

Hans Kraay junior beschouwt Kenneth Taylor als de enige serieuze optie om opgeroepen te worden als vervanger voor Frenkie de Jong in het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax was de afgelopen weken op vakantie in Los Angeles, maar uit Instagram-updates van zijn vriendin Jade Anna van Vliet valt op te maken dat ze maandagavond weer zijn teruggekeerd in Amsterdam. “Er is er maar één waar je aan kunt denken nu: dat is Kenneth Taylor. Die heeft zich geweldig gerevancheerd bij Ajax”, benadrukt Kraay junior.

Taylor, viervoudig international van Oranje, speelde vorig seizoen in alle 34 wedstrijden van Ajax in de Eredivisie. Hij zat niet bij de voorselectie voor het EK, daar zijn laatste interland van 24 maart 2023 (4-0 nederlaag tegen Frankrijk in de EK-kwalificatiereeks) dateert. Het oproepen van Taylor zou dan ook controversieel genoemd kunnen worden. Hij deed tegen de Fransen alleen de eerste 33 minuten mee en werd daarna gewisseld.

Artikel gaat verder onder video

Is Kenneth Taylor de vervanger van Frenkie de Jong bij Oranje?

“Al ligt hij op het strand op Ibiza of in Dubai, die komt terug en hij is fit”, vertelde kraay junior maandagavond bij ESPN. Daar is dus geen sprake van, want Taylors vriendin Jade Anna plaatste de afgelopen weken updates vanuit Los Angeles, waar ze samen waren. Toch vraagt Kraay junior zich af of een extra middenvelder nodig is nu De Jong definitief is afgehaakt voor het EK. “Op dit moment denk ik dat Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders met z’n drieën vechten om de twee controlerende posities en dat zijn alle drie prima opties”, zo oordeelt de voormalig voetballer.

Lees ook: Frenkie de Jong plaatst eerste reactie na horen van het slechtst denkbare nieuws

“Xavi Simons en Georginio Wijnaldum strijden om de nummer 10-positie. En Ryan Gravenberch hebben we nog achter de hand. Dus ik denk dat Koeman op dit moment nog even niets doet. Als iedereen nu fit blijft, denk ik dat hij misschien niets gaat doen.”

Lees ook: Koeman haalt keihard uit naar Barcelona na afhaken Frenkie de Jong

Ronald Koeman heeft zelf gezegd dat hij wél een vervanger van De Jong gaat oproepen. Quinten Timber van Feyenoord zal dat in ieder geval niet zijn. De middenvelder van Feyenoord is niet fit. Koeman lijkt al te weten wie hij gaat oproepen. "Ik heb wel iets in mijn hoofd, maar dat zal ik eerst intern communiceren", zo zei de bondscoach van het Nederlands elftal na de 4-0 zege op IJsland.