Kasanwirjo: ‘Switchen? Ik geloof heilig dat ik het Nederlands elftal kan halen’

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
20 mrt. 2024, 14:56
© IMAGO

Naast de internationals van het Nederlands elftal zijn de talenten van Jong Oranje ook weer bij elkaar gekomen. Bondscoach Michael Reiziger ruimde een plek in voor Neraysho Kasanwirjo, die dit seizoen door Feyenoord wordt verhuurd aan Rapid Wien. Terwijl de 22-jarige verdediger zich met het beloftenteam voorbereidt op de duels met Noorwegen Onder 21 en Moldavië Onder 21, droomt hij van het Nederlands elftal en weet wat er nodig is om in aanmerking te komen voor een plek in Oranje.

Kasanwirjo speelde als jeugdspeler van Ajax voor diverse vertegenwoordigende Nederlandse elftal en kwam na zijn transfervrije overstap naar FC Groningen in 2021 ook weer in beeld bij Jong Oranje. Drie jaar later is hij nog steeds van de partij en hoopt hij veel op te steken van Reiziger. “Hij heeft in het verleden zijn mannetje gestaan als rechtsback en centrale verdediger, dus dan neem je nog sneller iets van hem aan. Ik vind het belangrijk om van Michael te leren, hij heeft een geweldige carrière gehad”, aldus Kasanwirjo in een interview met Voetbalzone.

Kasanwirjo droomt van het grote Oranje

Vorig jaar januari maakte Kasanwirjo de overstap van Groningen naar Feyenoord, dat één miljoen euro betaalde voor de jonge verdediger. Hij speelde een half jaar in De Kuip samen met Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Quinten Timber. Het viertal werd door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. “Daar schrik ik niet van”, aldus Kasanwirjo, die hoopt dat alle vier de Feyenoorders meegaan naar het EK

Zelf weet Kasanwirjo dat hij, door te blijven werken aan zichzelf, ook ooit de stap kan maken naar het grote Oranje. Hoewel de concurrentie groot is achterin, is de multifunctionele verdediger niet bang om de strijd aan te gaan. “De voetballerij is een rare wereld en het kan heel snel gaan”, aldus Kasanwirjo. “Misschien ontwikkel ik mij de komende jaren ook heel snel. Concurrentie is alleen maar goed, want dat zorgt voor motivatie. We gaan zien wat de tijd brengt.”

Lees ook: Vandaag Inside ridiculiseert ‘notoire domoor’ van Oranje

Naast het Nederlands elftal kan Kasanwirjo vanwege zijn roots ook voor Suriname uitkomen, maar daar heeft de rechtspoot nog niet over nagedacht. “Switchen? Ik weet dat het een optie is, maar ik geloof er heilig in dat ik het Nederlands elftal kan halen”, aldus Kasanwirjo. “Ik ben jong, heb al veel ervaring in de Eredivisie en leer elke week nieuwe dingen. Ik voel dat er nog zoveel ruimte is voor verbetering en dat ik nog kan groeien als mens en als voetballer. De focus ligt nu op Jong Oranje, groeien, beter worden en daarna Oranje.”