Ronald Koeman krijgt daags na zege van Nederland op Turkije uitstekend nieuws

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 jul. 2024, 15:48
08 jul. 2024, 14:51
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Tijdens de hersteltraining van Oranje zondag, één dag na de overwinning op Turkije (2-1), kon Ronald Koeman beschikken over alle 26 selectiespelers. Ook Ian Maatsen was weer beschikbaar, zo melden onder meer de NOS en De Telegraaf. De verdediger van het Nederlands elftal kon vanwege ziekte niet in actie komen tegen de Turken, maar is helemaal hersteld.

Maatsen viel één dag voor de kwartfinale uit, omdat hij iets verkeerds zou hebben gegeten. Hij bleef voor de zekerheid achter in Wolfsburg en reisde dus niet mee naar Berlijn. Inmiddels is de linkervleugelverdediger weer helemaal fit en zondag kon hij gewoon mee doen aan de hersteltraining. De basisopstelling uit de wedstrijd tegen Turkije zat langs het veld op fietsen en de invallers en reserves trainden met een bal. Er werd onder meer een positiespel afgewerkt en samen met de stafleden werd er een potje voetvolley gedaan.

Artikel gaat verder onder video

Nathan Aké is weer fit en keert terug bij Oranje

Het Nederlands elftal keerde zondagochtend met de trein terug naar het basiskamp in Wolfsburg. Oranje bereidt zich daar de komende voor op de halve finale tegen Engeland. Familieleden mochten aanwezig zijn in het in het AOK Stadion van VfL Wolfsburg. Na afloop van de training gingen de kinderen weer het veld op naar hun vaders. Na het groepsduel met Polen (1-2 winst) gebeurde dat ook al.

Lees ook: Oranjespeler maakte meeste overtredingen op dit EK

Maatsen zag zondag zijn ploeggenoten dus weer terug. De verdediger is de enige international uit de selectie die zijn debuut voor Oranje nog niet heeft gemaakt. Die titel deelde hij eerst met Joshua Zirkzee, maar de aanvaller verving tegen Turkije in de 87ste minuut Memphis Depay. Woensdag staat voor Oranje de volgende wedstrijd op de planning: de halve finale tegen Engeland om 21.00 uur in Dortmund.

Wie gaat de finale halen, Nederland of Engeland?

84.7%

15.3%

5235 stemmen