‘Simpel en modern’ thuisshirt van Oranje voor EK uitgelekt

Willem Leijgraf Willem Leijgraf
23 feb. 2024, 10:40
© IMAGO

Het is bekend in welk thuisshirt het Nederlands elftal zijn wedstrijden op het EK in Duitsland zal afwerken, zo meldt Footy Headlines. De nieuwssite, die een goede reputatie heeft wanneer het gaat om uitgelekte tenues, schrijft dat het elftal van bondscoach Ronald Koeman gaat spelen in een oranje shirt met marineblauw en turquoise accenten.

Footy Headlines beschrijft het thuisshirt van Oranje als ‘simpel en modern’. Dit in tegenstelling tot het uitshirt van Oranje, dat eerder al uitlekte en qua design door de voetbalnieuwssite werd omschreven als ‘ongewoon en bijna vreemd’. Het uitsshirt had een marineblauwe kleur als basis met oranje, turquoise en witte accenten. Het uitgelekte thuisshirt toont gelijkenissen met de shirts waarin Oranje in speelde op het WK 2006 en het EK 2008.

Thuisshirt van Oranje voor EK in Duitsland lekt uit

Het thuisshirt van Nederland heeft een ronde hals en heeft de traditionele oranje-kleur als basis. De zijkanten van het shirt zijn marineblauw. Net zoals de kraag, mouwen en het Nike-logo. Verder zijn er ook nog turquoise accenten verwerkt in de mouw en is het logo, net als bij het uitgelekte uittenue, ook turquoise.

© IMAGO

Oranje treedt komende zomer in de groepsfase van het EK in Duitsland aan tegen Frankrijk, Oostenrijk en een van de winnaars uit de play-off’s. Hierin strijden Polen, Wales, Finland en Estland om een plek in de groep D. Het Nederlands elftal opent het toernooi op 16 juni tegen een van deze landen. Dit duel wordt afgewerkt in Hamburg. Hierna neemt Oranje het in Leipzig op tegen Frankrijk en sluit het de groepsfase af tegen Oostenrijk in Berlijn.