Waar en hoe laat wordt Nederland - Canada uitgezonden?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 jun. 2024, 12:07
07 jun. 2024, 09:37
© IMAGO

In de aanloop naar het EK in Duitsland speelt het Nederlands elftal donderdagavond een vriendschappelijke interland tegen Canada. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO3.

Tegen Canada wil Oranje tonen dat het klaar is voor het EK. Het duel wordt donderdag 6 juni gespeeld en begint om 20.45. De interland wordt afgewerkt in stadion De Kuip in Rotterdam. Voor de Canadezen is het ook een belangrijke test. Zij beginnen op 21 juni aan de Copa América. In dat toernooi zit het land in een zware poule met Argentinië, Peru en Chili.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Canada uitgezonden?

Het Nederlands elftal heeft in de aanloop naar het EK nog één laatste test tegen IJsland op 10 juni, ook in De Kuip. Op 11 juni reist de ploeg met het vliegtuig naar Duitsland. Daar begint op zondag 16 juni het EK voor Oranje met de wedstrijd tegen Polen (15.00 uur in Hamburg). Daarna wachten groepswedstrijden met Frankrijk en Oostenrijk.

Lees ook: Davy Klaassen stapt in huwelijksbootje, vrouw draagt opvallende trouwjurk

Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman bereidt Oranje zich momenteel in Zeist voor op het EK. Sinds zaterdag is het grootste deel van de EK-selectie samen op de KNVB-campus. Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders sluiten vrijdag bij het team aan.

Live Nederland - Canada kijken

Donyell Malen speelde zaterdag met Borussia Dortmund in de Champions League-finale tegen Real Madrid (0-2 verlies) en meldde zich eerder deze week in Zeist. Koopmeiners speelde met Atalanta een inhaalwedstrijd tegen Fiorentina (2-3 verlies) en Reijnders was met AC Milan voor een commerciële trip in Australië.