Kieft verwacht geen Reijnders in de basis bij Oranje op het EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 mei 2024, 10:05
30 mei 2024, 11:57
© IMAGO

Wim Kieft denk dat Ronald Koeman geen plek heeft voor AC Milan-uitblinker Tijjani Reijnders in de basisopstelling van Oranje. De analist verwacht dat – mits Frenkie de Jong fit is – de bondscoach van het Nederlands elftal in een 5-2-3-systeem gaat spelen op het EK in Duitsland.

“Ik denk niet dat Reijnders gaat spelen”, aldus Kieft woensdagavond bij Veronicatijdens de voorbeschouwing op de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina (1-0). “Ik denk dat Koeman met De Jong en Teun Koopmeiners gaat spelen. Daarvoor zullen drie aanvallers staan.” De analist denkt ook dat Joey Veerman niet op veel speeltijd hoeft te rekenen in Duitsland. “Al ligt het er ook een beetje aan of De Jong fit is. Koeman kan gewoon uit veel spelers kiezen op het middenveld.”

Staat Tijjani Reijnders in de basis van Oranje op het EK?

Een groot deel van de EK-selectie van Koeman is al samengekomen, maar Reijnders sluit pas op 7 juni aan bij Oranje. Hij speelt met AC Milan op zaterdag 31 mei een oefenwedstrijd tegen AS Roma in het Australische Perth. Daarna geeft de bondscoach hem enkele dagen rust. “Als ik een jongen zoals, in dit geval, Reijnders na een reis naar Australië op 3 juni bij mij krijg, met een jetlag, dan heb ik daar op 6 juni ook niks aan. Nu heeft hij een aantal dagen rust en komt hij superfit binnen. Dat vind ik voldoende in zijn geval.” De middenvelder speelde afgelopen seizoen vijftig officiële duels voor de topclub uit Milaan (vier goals en vier assists). Tot dusver speelde hij acht interlands, waarin hij één keer scoorde.

Lees ook: Koeman maakt selectie van Oranje voor EK in Duitsland bekend

Overigens sluit ook Koopmeiners zich pas op 7 juni aan bij Oranje. De middenvelder speelt met Atalanta zondag nog een inhaalcompetitiewedstrijd tegen Fiorentina. Atalanta stond op 22 mei in de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen (3-0 winst) en Fiorentina nam het woensdag in de finale van de Conference League op tegen Olympiakos.

In totaal neemt Koeman zeven middenvelders mee naar Duitsland: Ryan Gravenberch (Liverpool), De Jong (Barcelona), Koopmeiners (Atalanta), Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten, Veerman (beiden PSV) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).